Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms kodu bugün bir çok farklı sanal sitelerde ve sanal platformlarda üye olunurken kullanılan bir kod sistemidir. Hemen hemen tüm sanal platformlar üye olunurken güvenlik açısından farklı üye olma prensipleri kullanmaktadır. En sık kullanılan prensiplerden birisi sms onay kodu hizmetidir. Bu hizmette üyesi olmak istediğiniz platformun istediği tüm bilgileri verdikten sonra numara bilginizi de veriyorsunuz ardından platform sizi kontrol etmek için numaraya bir kod gönderiyor. Gönderilen kodu sanal platformda belirli yere yazdığınızda üyeliğiniz kabul edilmiş oluyor. Fakat bazı kullanıcılar gizlilik ve güvenlik açsısından kendi kişisel numaralarını vermeyi tercih etmemektedirler. Bu gibi durumlarda kullanılmak için hazırlanmış yurt dışından satın alınabilen sanal numaralar kullanılabilmektedir. Sanal numaraları bazı sitelerden satın alabilirsiniz. Peki satın aldığınız sanal numaradan sms kodu gelmezse ne yapmalıyım? Satın aldığınız sanal numaradan Sms kodunuz gelmezse eğer numara aldığınız siteden aldığınız numarayı iptal edebilme imkanınız bulunmaktadır. Numara aldığınız kısımdan numarayı iptal et butonuna tıklayarak numarayı iptal etmiş olursunuz. Aldığınız numarayı iptal ettiğinizde sistem otomatik olarak bakiyenizi günceller ve iptal edilen numaralar bakiyenize geri yüklenir.

 

Modern yaşamla paralel bir doğrultuda birlikte ilerleyen ve gelişen teknolojik araç ve gereçler neredeyse her alanda kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için seçenekler sunan ve kişinin isteklerine uygun olarak tercihler vaat eden bir şeye dönüşmüştür. Teknoloji insanların gündelik yaşamlarında her alana nüfuz etmiş bir olgudur. Fakat bu nüfuz etme durumu insanların hayatlarını kolaylaştıran ve pratikleştiren bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin, farklı farklı birçok sanal platformlarının, internet sitelerinin, alışveriş sitelerinin, film ya da dizi izlemeye yarayan programların kişilerin hizmetine sunmuş bir olgudur. Fakat bu site ve platformlara üye olabilmek hemen yapılabilecek bir şey değildir. Her sanal platformun üye olunabilmesi için farklı bilgiler istediği bir gerçektir. Genellikle kişisel numara bilgisi talep edilmektedir. Fakat bazı kişiler kişisel numara bilgisini vermeyi tercih etmemektedirler. Bu duruma da teknolojik yazılımlar farklı alternatifler ile çözümler üretmiştir. Sanal numara satın alma ile gelen sms kodu ile istenilen her sanal platforma kişisel numara bilgisi vermeden üye olunabilmektedir.

 

 

Sms Onay İçin Numara Paylaşılır mı?

Sanal platformlara üye olunmak amacıyla sms onay için numara paylaşılır mı? Sanal platformlara ya da herhangi internet sitelerine üye olunurken istenilen kişisel numara bilgisi verilmesi için numara paylaşılması tamamen kişinin kendi sorumluluğundadır. Yani kısaca Uygulamaya veya platforma kişisel bilgilerin sağlanması kararı bireysel sorumluluğa aittir. Fakat paylaşılan numara bilgisi ile kişinin ilgilenmediği farklı yerlerden promosyon e potaları, indirimli mesajlar ya da spam mesajları alabilmeniz yüksek olağan bir durumdur. Bu gibi ilgilenmediğiniz yerlerden bilgi almak istemiyorsanız ya da kişisel verilerinizin güvenliği ve gizliliği açısından şüphe duyuyorsanız sanal numaralar satın alarak sms onay kodunuzu o şekilde elde edebilirsiniz.

 

Dijital politikalar çoğu politikalar gibi zaman içerisinde değişebilen politikalardır. Bu politikaların güvenilirliği ile ilgili ya da gizliliği ile ilgili güven kaybı olan kişilerin tercih ettiği sanal numaralar, yurt dışından satın alınmaktadır. Aynı zamanda tek kullanımlık numaralar olup çok kısa bir süre içerisinde kullanabileceğiniz numaralardır. Satın aldığınız sanal numara ile ilgili sms kodu gelmezse ne yapmalıyım şeklinde strese girilmemesi ve kullanıcıların herhangi bir problemle karşılaşmaması için aldığınız sitelerden iptal etme durumunuz da bulunmaktadır. Sanal numaralar sayesinde kişisel numarasını ve kişisel bilgilerini paylaşmak istemeyen kişilerin gönül rahatlığı ile kullanabileceği ve sanal platformlara üye olabileceği bir durum oluşturulmuştur.