Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Views: 23 - Publication Date: 2022-07-30 15:42:49
Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms Kodu Gelmezse Ne yapmalıyım?

Sms kodu bugün bir çok farklı sanal sitelerde ve sanal platformlarda üye olunurken kullanılan bir kod sistemidir. Hemen hemen tüm sanal platformlar üye olunurken güvenlik açısından farklı üye olma prensipleri kullanmaktadır. En sık kullanılan prensiplerden birisi sms onay kodu hizmetidir. Bu hizmette üyesi olmak istediÄŸiniz platformun istediÄŸi tüm bilgileri verdikten sonra numara bilginizi de veriyorsunuz ardından platform sizi kontrol etmek için numaraya bir kod gönderiyor. Gönderilen kodu sanal platformda belirli yere yazdığınızda üyeliÄŸiniz kabul edilmiÅŸ oluyor. Fakat bazı kullanıcılar gizlilik ve güvenlik açsısından kendi kiÅŸisel numaralarını vermeyi tercih etmemektedirler. Bu gibi durumlarda kullanılmak için hazırlanmış yurt dışından satın alınabilen sanal numaralar kullanılabilmektedir. Sanal numaraları bazı sitelerden satın alabilirsiniz. Peki satın aldığınız sanal numaradan sms kodu gelmezse ne yapmalıyım? Satın aldığınız sanal numaradan Sms kodunuz gelmezse eÄŸer numara aldığınız siteden aldığınız numarayı iptal edebilme imkanınız bulunmaktadır. Numara aldığınız kısımdan numarayı iptal et butonuna tıklayarak numarayı iptal etmiÅŸ olursunuz. Aldığınız numarayı iptal ettiÄŸinizde sistem otomatik olarak bakiyenizi günceller ve iptal edilen numaralar bakiyenize geri yüklenir.

 

Modern yaÅŸamla paralel bir doÄŸrultuda birlikte ilerleyen ve geliÅŸen teknolojik araç ve gereçler neredeyse her alanda kiÅŸilerin hayatlarını kolaylaÅŸtırmak için seçenekler sunan ve kiÅŸinin isteklerine uygun olarak tercihler vaat eden bir ÅŸeye dönüÅŸmüÅŸtür. Teknoloji insanların gündelik yaÅŸamlarında her alana nüfuz etmiÅŸ bir olgudur. Fakat bu nüfuz etme durumu insanların hayatlarını kolaylaÅŸtıran ve pratikleÅŸtiren bir olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Teknolojinin, farklı farklı birçok sanal platformlarının, internet sitelerinin, alışveriÅŸ sitelerinin, film ya da dizi izlemeye yarayan programların kiÅŸilerin hizmetine sunmuÅŸ bir olgudur. Fakat bu site ve platformlara üye olabilmek hemen yapılabilecek bir ÅŸey deÄŸildir. Her sanal platformun üye olunabilmesi için farklı bilgiler istediÄŸi bir gerçektir. Genellikle kiÅŸisel numara bilgisi talep edilmektedir. Fakat bazı kiÅŸiler kiÅŸisel numara bilgisini vermeyi tercih etmemektedirler. Bu duruma da teknolojik yazılımlar farklı alternatifler ile çözümler üretmiÅŸtir. Sanal numara satın alma ile gelen sms kodu ile istenilen her sanal platforma kiÅŸisel numara bilgisi vermeden üye olunabilmektedir.

 

 

Sms Onay Ä°çin Numara Paylaşılır mı?

Sanal platformlara üye olunmak amacıyla sms onay için numara paylaşılır mı? Sanal platformlara ya da herhangi internet sitelerine üye olunurken istenilen kiÅŸisel numara bilgisi verilmesi için numara paylaşılması tamamen kiÅŸinin kendi sorumluluÄŸundadır. Yani kısaca Uygulamaya veya platforma kiÅŸisel bilgilerin saÄŸlanması kararı bireysel sorumluluÄŸa aittir. Fakat paylaşılan numara bilgisi ile kiÅŸinin ilgilenmediÄŸi farklı yerlerden promosyon e potaları, indirimli mesajlar ya da spam mesajları alabilmeniz yüksek olaÄŸan bir durumdur. Bu gibi ilgilenmediÄŸiniz yerlerden bilgi almak istemiyorsanız ya da kiÅŸisel verilerinizin güvenliÄŸi ve gizliliÄŸi açısından ÅŸüphe duyuyorsanız sanal numaralar satın alarak sms onay kodunuzu o ÅŸekilde elde edebilirsiniz.

 

Dijital politikalar çoÄŸu politikalar gibi zaman içerisinde deÄŸiÅŸebilen politikalardır. Bu politikaların güvenilirliÄŸi ile ilgili ya da gizliliÄŸi ile ilgili güven kaybı olan kiÅŸilerin tercih ettiÄŸi sanal numaralar, yurt dışından satın alınmaktadır. Aynı zamanda tek kullanımlık numaralar olup çok kısa bir süre içerisinde kullanabileceÄŸiniz numaralardır. Satın aldığınız sanal numara ile ilgili sms kodu gelmezse ne yapmalıyım ÅŸeklinde strese girilmemesi ve kullanıcıların herhangi bir problemle karşılaÅŸmaması için aldığınız sitelerden iptal etme durumunuz da bulunmaktadır. Sanal numaralar sayesinde kiÅŸisel numarasını ve kiÅŸisel bilgilerini paylaÅŸmak istemeyen kiÅŸilerin gönül rahatlığı ile kullanabileceÄŸi ve sanal platformlara üye olabileceÄŸi bir durum oluÅŸturulmuÅŸtur.